onsdag 27 mars 2013

HAVSÖRINGSPREMIÄREN


sitter så här några dagar innan havsöringspremiären och nästan gråter då man mötes utav tjock is på mina ställen jag brukar börja säsongen :( inte alls kul inte rättvist alls....frågan är ju den om en kommer ut den förste april jag är inte bitter men känns långt borta kan jag tro!!men men återstår att se på med massa kläder och ut köra på bara eller? har gjort en testfilm nu med min kamera som kan filma under  vattnet och blev grymt nöjd med denna trodde inte kvaliten skulle vaså bra men hade väldigt fel!!läger in en länk här nedan..

http://www.youtube.com/watch?v=PQXwBmzq6Jw&feature=youtu.be


nu åker jag och köper fluglina häär!!! tajtlajn här kommer jag.. skitfiske på er............

måndag 18 mars 2013

GÖKROCKA ÄVEN NÄBBROCKA

göckrocka även näbbrocka
Leucoraja fullonica



Utseende:Näbbrockan är en rocka med brungul till grågul ovansida och vit undersida. Nosen är lång och näbbformad; längs ryggen har den en rad med hudtänder, och på stjärtens ovansida löper två rader hudtänder. Hanen kan bli upp till 120 cm lång, honan omkring 110 cm. Maxvikt är 20 kg.En bottenfisk som föredrar blandbotten på ett djup mellan 30 och 400 m, i de södra delarna av utbredningsområdet upp till 550 m; dock går den sällan särskilt djupt i Medelhavet. Den uppehåller sig främst på de yttre delarna av kontinentalsockeln och går inte gärna in på allt för grunt vatten (som södra Nordsjön). Födan består av olika bottendjur, främst fisk.Som alla rockor har näbbrockan indre befruktning. Efter parningen, som sker på sensommaren, lägger honan äggen ett och ett inneslutna i en ljusgul, genomskinlig äggkapsel på 5 * 9 cm.Näbbrockan finns i östra Atlanten från Murmansk och södra Island, via Färöarna, norska kusten, norra Nordsjön och västra Brittiska öarna till västra Medelhavet (mycket sällsynt), Madeira och norra Marocko. Går sällsynt in i Skagerack, men fortplantar sig inte i Sverige.

CHOKLADHAJ

chokladhaj
 Dalatias licha



Utseende:En cylindrisk haj med kort, trubbig nos och ryggfenor utan taggar. Honan blir vanligtvis upp till 160 cm lång och hanen 120 cm; maxlängden ligger emellertid på 180 cm. Tänderna i ovankäken är slanka och spetsiga, medan underkäkens tänder är stora, triangulära och sågtandade. Färgen är mörkt chokladbrun, kanelfärgad, brunviolett eller mörkgrå, ofta med vaga svarta fläckar på ovansidan. Fenkanterna är vita eller genomskinliga, med undantag av stjärtfenan som har svarta spetsar.Chokladhajen är en ensamlevande art som vanligen håller till strax ovanför bottnen på djup mellan 200 och 600 m. Den kan emellertid gå ner till 1 800 m, och även vistas pelagiskt upp till 40 m. Födan består av benfiskar, rockor och andra hajar, bläckfiskar och kräftdjur. Den kan hugga mindre bitar ur stora, levande byten.Arten är levandefödare som föder 10 till 16 ungar med en längd av omkring 30 cm.Chokladhajen finns på kontinentalhyllorna och dess sluttningar i tempererade och tropiska hav som Atlanten, där den återfinns från Island och västra Brittiska öarna via västra Medelhavet och Marocko till Kamerun; i västra delen lever den från Nova Scotia i Kanada till norra Mexikanska golfen. Den finns också i västra Indiska oceanen från Sydafrika till Mozambique, samt i centrala och västra Stilla havet vid Hawaii och runt Japan, Australien och Nya Zeeland..

lördag 16 mars 2013

SNÖ

Fan trodde verkligen att vi va på väg till ljusare o varmare tider men ack så fel man har :( vill ju bara ha 1 april nu vill bara ut och blötlägga linan med tunga spöböj :) har köpt nytt flugspö med och flugrullen är på väg!! Sitter här o tittar ut och snöar som fan :( kom igen nu släpp våren fri hur svårt kan det bli!! Ne pluras kök nu sen film trevlig kväll!!

fredag 15 mars 2013

GÄDDFISKE!!

Kanske är fel på mig men är verkligen gäddfiske så roligt som väldigt många tycker! esox lucius denna rovfisk med sitt grova utseende nästan lite krokodil över den börja fiska rätt tidigt i mitt liv va nog runt 7-8 år gammal åkte med min styvpappa och hans polare på en sjö nånstans i hindås där min styvpappa hade sommarställe var och varannan dag och tyckte verkligen att gäddan va både skrämmande och fascinerande vi fick mängder av gädda genom ett antal år men aldrig nån över den magiska vikten 10 kilo.. Efter några år så lugna jag mig lite med gäddfisket tror jag va 15-16 år då jag tog upp fisket igen på allvar :) jag och min fiskebroder och bäste vän blom!! Vi fiska så fort vi fick chansen och jagfick aldrig några fiskar över den magiska vikten 10 kilo!!l en på 11 kilo i båten och det va fiskebroder blom som tog denna gädda har aldrig sett nån så glad tror jag... Klart jag va glad för hand skull, men när fan är det min tur :( jag är inte bitter men jävligt frustrerande och en smula arg!! Jag hade ju gjort allt i min makt läst tittat på filmer fiskat bokstavligen talat för mycket hade nästan själv blivit gädda om man säger så det enda jag tänkte på va gädda.. Jaja nu tänkte jag att kanske ska jag testa lite andra vatten långt hemifrån jag ska bara ha en fisk över den magiska gränsen 10 kilo tog våra fiskeprylar o drog upp till en liten by inte långt ifrån Östersund stugun hette det hade läst att fisket här va grymt och det visade sig att det va det för min del iallafall jag drog gädda efter gädda och fiskebroder blom drog inte mycket. Jag minns detta så väll då jag står där o fiskar en tidig morgon i stugun vid Indalsälven och plötsligt får jag en känsla att idag nu idag kommer det att hända att jag kommer få den där drömgäddan över den magiska vikten!! Och jag trodde verkligen att jag hade fått det när jag plötsligt står där med spöböj som inte går att förklara trodde att denne får jag aldrig upp.. Men det fick jag och den va 110 lång och smällfet kunde få in mitt huvud i käften utan problem :) ja nu har det hänt jag va så glad så hälften vore bra:) men och då menar jag men? Jag hade glömt vågen hemma ca 80 mil hemifrån och närmsta fiskeaffär va nog 10 mil men fick åka och väga den i närmsta Ica affär och jag har aldrig vart så besviken i hela mitt liv den vägde 9,8kilo.. Men jag inbillar mig innerst inne att den vägde över 10 kilo då jag inte vägde den så fort jag fått den utan 5 timmar senare...... Är detta roligt tycker ni? Det tycker inte jag!! jag är inte bitter alls men jag har fortfarande vid 36 års ålder inte fått nån gädda över den magiska gränsen.... Kalla det va du vill men jag har gått över till havsfiskets underbara värld istället där vet man aldrig vad man får dessutom kan man äta sin fångst ;) skitfiske på er!!!

tisdag 5 mars 2013

SNART SILVER


denna väntan tar kol på en :( så här fiskesugen har jag nog aldrig varit tror jag!har suttit och tittat på fiskefilm efter fiskefilm i tron att fiske febern ska lägga sig men har den gjort det svaret är NEJ har nog bara gjort saken värre än vad jag kunde ana hääär!!har sålt mitt flugspö då jag skulle köpa nytt istället :) men dom planerna sprack då det kom oväntade utgifter så det får bli under årets gång att jag skaffar ny flug utrustning!! att det ska va så förbannat dyrt med fiske lite orättvist tycker jag!!detta året kommer jag att köra bombarda fiske gjorde detta lite för nåt år sedan men i år kommer jag köra stenhårt på detta!!har suttit en del och studerat kartor på google earth riktigt bra det där man ser och kan studera fiskeplatserna riktigt bra här kommer några bilder där jag kommer att bedriva en stor del utav mitt fiske..


varbergs fästning piren..


varbergs hamn pir..

träslövsläge..


badhuset varbergs hamn..


appelviken..


bua hamn...

skitfiske på er där ute....................